Rokiškio krašto delikatesai

Kviečiame į gurmaniškas
Rokiškio krašto gamintojų
produkcijos degustacijas!

ROKIŠKIO krašto gamintojai jūsų stalui siūlo išskirtinius delikatesus. Atraskite savo mėgstamiausius!

Degustacijų metu sužinosite, kaip savo veiklą pradėjo ir kuo dabar tapo buvusi „Rokiškio sūrio“ gamykla, su kuo savo ištakas sieja „Rokiškio mėsinė“ ir kaip įmonės logotipe atsirado nuostabusis Rokiškio dvaro atvaizdas, kaip Juodupės miestelyje šalia Laimutės Sadauskienės kepyklos atsirado „Šakočių ir baravykų namai” ir kokios juose vyksta edukacinės programos, kaip pačiame šiauriausiame Lietuvos vynuogine dera lietuviška vynuogių veislė „Monika“, ir kiek „Roksalos“ vyno ūkyje išpilstoma lietuviškų vynuogių bei kitų vaisių ir uogų vyno.

Rokiškio krašto tradicijos

ROKIŠKIO SŪRIO pasididžiavimas – išraiškingo skonio kietasis sūris „Rokiškio Grand“, ROKIŠKIO MĖSINĖS gaminių karalius – „Rokiškio skilandis“, Laimutės Sadauskienės kepyklos skanėstai, tautiniam kulinariniam paveldui priskiriami šakočiai ir senoviniai, daugeliui tik vaikystės prisiminimuose išlikę, baravykai.

Ir, kaip gi be jo, šiauriausiame Lietuvos vynuogyne užaugintų vynuogių, bei kitų ROKSALOS ūkyje auginamų vaisių ar uogų vyno?

„Senas grafas“ delikatesai

Apsilankę kavinėje SENAS GRAFAS, Rokiškio krašto delikatesų degustacijos metu turiningai praleisite laiką su šeima, draugais ar savo svečiais. Išragavę mūsų siūlomų delikatesų, labiausiai jums patikusius galėsite įsigyti už specialią kainą.

DEGUSTACIJŲ MENIU:

UŽSISAKYKTIE MAISTĄ Į NAMUS

Užsisakykite maistą į namus pietums, vakarienei, draugų vakarėliui, gimtadienio šventei, vestuvėms ar kitai progai. Rokiškio mieste pristatymas nemokamas. Susisiekite su mumis ir mes pasirūpinsime skaniu maistu!

Sūrio degustacija:

24, 18, 12 mėnesių brandintas kietasis sūris „Rokiškio Grand“, pagamintas Lietuvoje, subrandintas Italijoje! „Rokiškio Grand“ sūris – 2017 m. Lietuvoje pelnė metų gaminio titulą ir aukso medalį.

Užsisakę sūrio degustaciją, daugiau sužinosite apie sūrio istoriją, „Rokiškio Grand“ sūrio brandinimo etapus, sūrio derinimą su vynu bei kitais prie jo parinktais pagardais.

„Rokiškio Grand“ sūris – geras kaip senas bičiulis, brandus kaip patirtis, pasižymintis subtilia skonio elegancija. Kaina 5-8 Eur/asm. (su pasirinktu vynu).

MĖSOS DEGUSTACIJA:

Ragausime ROKIŠKIO MĖSINĖS gaminių karalių – šaltai rūkytą “Rokiškio skilandį”, gaminamą pagal tautinio paveldo tradicijas, 2013 m. pelniusį metų gaminio nominaciją. Degustacijos metu taip pat galėsite paragauti juodalksnio dūmuose šaltai rūkytą “Jautienos dešrą”, vytintą “Rokiškio išpjovą”, “Grafų Tyzenhauzų” vytintą dešrą, pasižyminčią charizmatišku ispanišku prieskoniu bei vytintas dešreles “Prie alučio”.

ROKIŠKIO MĖSINĖ – nuolat atsinaujinanti, gebanti kulinarines tradicijas suderinti su šių dienų poreikiais. ROKIŠKIO MĖSINĖS gaminai – nepakeičiamas užkandis alaus ar vyno mėgėjams. Kaina 5-8 Eur/asm. (su pasirinktu vynu).

Sūrio ir mėsos gaminių degustacija:

Ragausime 24, 18, 12 mėnesių brandintą kietąjį sūrį „Rokiškio Grand“, „Rokiškio mėsinės“ pasididžiavimu tapusį šaltai rūkytą „Rokiškio skilandį“, vytintą “Rokiškio išpjovą” ir juodalksnio dūmuose šaltai rūkytą jautienos dešrą. Šis pasiūlymas skirtas kiekvienam, vertinančiam tikrą skonį, kai maistas teikia gyvenimo džiaugsmą ir malonumą.

Pasirinkę šią degustaciją, sužinosite sūrio, subrandinto laiko, bei ilgamečių tradicijų ir delikatesinių mėsos produktų istoriją. Tai puiki proga praleisti laiką su šeima, draugų ar kolegų kompanija, mėgaujantis išskirtiniais skoniais. Kaina 7-10Eur/asm. (su pasirinktu vynu).

PREMIUM DEGUSTACIJA:

Tai tikra bajoriška puota: ragausime 24, 18, 12 mėnesių brandintą kietąjį sūrį „Rokiškio Grand“, nacionaliniu produktu pripažintą šaltai rūkytą „Rokiškio skilandį“, Rokiškio vytintą išpjovą ir juodalksnio dūmuose šaltai rūkytą jautienos dešrą.

Tai tikra bajoriška puota: ragausime 24, 18, 12 mėnesių brandintą kietąjį sūrį „Rokiškio Grand“, nacionaliniu produktu pripažintą šaltai rūkytą „Rokiškio skilandį“, Rokiškio vytintą išpjovą ir juodalksnio dūmuose šaltai rūkytą jautienos dešrą. Desertui pasiūlysime tautinio paveldo sertifikatą turinčius Laimutės Sadauskienės įmonėje keptus baravykus ir šakotį.

Visa tai derinsime su išskirtinio skonio, šiauriausiame Lietuvos vynuogyne užaugintų vynuogių ir kitų ūkyje auginamų vaisių ir uogų vynu: lietuviškų vynuogių „Monika“, rabarbarų ir agrastų sausus vynus, juodųjų serbentų ir obuolių pusiau sausus vynus ir, aišku, ypatingąjį desertinį obuolių ledo vyną. Kaina 12-18 Eur/asm. (priklausomai nuo pasirinkto vyno).

Lankytojams pageidaujant galima rinktis ir kitokias Rokiškio krašto delikatesų degustacijų kombinacijas.